Over Umbris

Umbris® werd in 2009 opgericht door Filip Melis en Inge Bogaert als spin-off van Mebo, fabrikant van trappen, leuningen en andere constructies op maat in staal, inox en aluminium.

Umbris®, Latijn voor schaduw, is zowel de benaming van het bedrijf als de merknaam van het lamellendak.

Innovatie

Ondernemerschap, passie en maatwerk zitten diep verankerd in de genen van het duo Melis-Bogaert. Zij geloven in een kwaliteitsvol lamellendak dat bescherming biedt tegen zon en regen. Dankzij hun doorgedreven focus, de innovatieve instelling van de R&D-afdeling en de jarenlange ervaring van Mebo, werd nog binnen het jaar het eerste Umbris® lamellendak geproduceerd en geplaatst.

Ontworpen op vraag van architect

Zoals bij Mebo, bijna 25 jaar geleden, ontstond ook Umbris® als antwoord op een vraag van een architect. Die was op zoek naar een lamellendak dat, afhankelijk van het weer, geopend of gesloten kon worden en bovendien aansloot bij de stijl van zijn woning. Een functioneel totaalconcept van hoogstaande kwaliteit in een strak design.

Maatwerk

En zo gebeurt het nog steeds. Elke Umbris® is uniek en wordt op maat gemaakt in Lokeren. We vertrekken vanuit een idee of een plan en realiseren een oplossing die volledig tegemoetkomt aan de wensen van onze klant. Elk lamellendak is dus op en top maatwerk. Meer over maatwerk

You create. We design.

Ontdek ons design lamellendak
zaakvoerders Umbris bvba